Energy Transition Outlook

DNV GLs virksomhet er knyttet til både fornybar og fossil energi. De kan derfor levere uavhengige og objektive prognoser for energiutviklingen. Deres rapportserie Energy Tranistion Outlook 2017 ser på prognosene til fornybar energi og olje og gass frem mot 2050, i tillegg til de maritime konsekvensene.
Faggruppe for energi, industri og miljø inviterte professor Bent Erik Bakken fra DNV GL for å presentere prognosene 11. april.

Hør om økt energieffektivitet som vil bidra til at verdens energibehov vil flate ut før 2030, – om hvordan skiftet til fornybar vil sikre at halvparten av energiforbruket kommer fra fornybar i 2050, men hvordan vi allikevel ikke vil nå utslippsmålene som er nødvendige for å nå målene i Parisavtalen.
I prognosene er verden inndelt i ti regioner med store forskjeller. Hvordan får vi med de fattige regionene der fossil energi dominerer fullstendig?

Se opptak av presentasjonen:

FEIM 11 April 2018 – Energy Transition Outlook – DNV GL Bent Erik Bakken (PDF)

Du kan finne en hel rekke opptak fra tilsvarende FEIM arrangementer
Se også hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna kan tilby innen energi og klima og olje og gass.

6 svar til “Energy Transition Outlook”

  1. Lav-karbons teknologi blir konkurransedyktig på pris over tid uten økonomisk støtte, men hvor viktig er det politiske «pushet» for å «hjelpe» ny teknologi nå frem raskere?

    1. Ja, Stine. Såfremt vi ikke får noe teknisk trøbbel, så legges sendingen ut her i blogginnlegget i løpet av morgendagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *