Finsk kjernekraft

Hvorfor er energipolitikken i Finland så annerledes enn i resten av Norden?

Finsk energipolitikk

Finlands to kjernekraftverk, med tilsammen 4 atomreaktorer bidrar med omtrent 1/3 av finsk kraftproduksjon. Finland produserer ikke nok kraft til eget forbruk, men må i tillegg importere kraft. Tidligere sto Russland for den største kraftimporten. Kjernekraft, som Finnland startet med tidlig, bidro til mindre avhengighet av Russland.
Kjernekraft står dermed i et helt annet lys i Finland kontra de andre nordiske landene.

Per Ivar Wethe, tidligere forsker i IFE kom og fortalte om dette og mye mer innen kjernekraft 3. okt.
Etter en times foredrag fulgte en time med gode spørsmål. Se opptak:

Det var Faggruppe for energi, industri og miljø som inviterte. Se opptak fra tidligere arrangementer i regi av FEIM.

Tekna Klima har også hatt en rekke beslektede arrangementer som du også kan finne opptak fra.

3 svar til “Finsk kjernekraft”

  1. Meget interessant, perspektivrikt og kunnskapstungt foredrag! Det ble særlig interessant av det historiske perspektivet og en gammel vitenskapelig sannhet er jo at vi kan ikke skjønne et fenomen fullt ut før vi vet hvordan fenomenet har utviklet seg. En fryd å høre på så gode fagfolk og foredraget er svært relevant for vår miljø og energidiskusjon. Viktig for nasjonen å både beholde og videreutvikle topp nukleær kompetanse. Vi bør lære av finnene her – vi gjør det jo innen arkitektur (Alto-skolen) og musikk (neppe tilfeldig at Finland produserer så mange gode dirigenter heller..). Enig med foredragsholderen i at kvaliteten i det finske skolesystemet har noe med saken å gjøre. Finnene ville neppe godkjent høgskoler i astrologi – som NOKUT og Norge.

  2. Hei!

    Hvis du har spørsmål til foredragsholder eller oss under streamingen kan de stilles her og så videreformidler vi så raskt det lar seg gjøre.

    Vennlig hilsen
    Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *