Industrielle transkritiske CO2-anlegg

Norsk Kjøleteknisk Forening inviterte til kveldsmøte om større industrielle transkritiske CO2-anlegg og der Advansor var bedt om å holde foredrag. Advansor er en av de største produsentene av denne typen utstyr. De snakket om erfaringer fra installasjons-, drifts- og servicekostnader på et CO2 anlegg med 3500 kW kjølekapasitet levert i Nederland.

Kuldebransjen er inne i en periode med store endinger når det gjelder foretrukne tekniske løsninger samt utfasing av syntetiske kuldemedier.
Fokuset har tidligere hovedsakelig vært på kommersielle kuldeanlegg, men denne gang var fokuset på utviklingen i den industrielle delen av kuldebransjen. Her har man tradisjonelt benyttet ulike typer anleggsløsninger med Ammoniakk som kuldemedium, men utviklingen av kuldeanlegg med Karbondioksid (CO2) har resultert i at man ser en endring i anleggsløsninger også her.

Se opptak av arrangementet her:

Advansor: Større industrielle transkritiske CO2 anlegg sammenlignet med tradisjonelle NH3 løsninger.
Utdrag av presentasjon som skal holdes ved Atmosphere i Berlin 25.-27. september.
Av Mark Kristensen, Industrial Sales Manager og Vlad Babych, Project Manager, Advansor

Plenumsdiskusjon. Hvilke erfaringer har den norske kuldebransjen, og hva mener man om bruken av TC CO2-anlegg til industri i fremtiden?

Se tidligere opptak fra Norsk Kjøleteknisk Forening eller se hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna kan tilby innen fagområdet energi.

7 svar til “Industrielle transkritiske CO2-anlegg”

 1. Hei!
  På neste møte bør dere få til en livechatt.. Der også de fra nett kan stille spørsmål og diskutere direkte.

  1. Hei Bjørn Ove
   Takk for tilbakemelding.
   Det er i og for seg live, men man må nok refreshe i nettleseren for å se siste kommentarer. Vi brukte egen chat tidligere, men har gått vekk fra det, fordi kommentarfeltet er bedre til å ta vare på innspillene.
   vh Tove
   Tekna

 2. Dere må gå tungt inn og redde kjølemontørutdanningen, ellers så blir de industrielle transkritiske CO2-anleggene dårlig skjøttet.
  Kuldemontørfaget foreslås underlagt ventilasjonsfaget, av myndighetene.

 3. Hei!

  Hvis du har spørsmål til foredragsholder eller oss under streamingen kan de stilles her og så videreformidler vi så raskt det lar seg gjøre.

  Vennlig hilsen
  Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *