Hvordan løse klimakrisen?

En av hovedforfatterne bak den rykende ferske amerikanske klimarapporten kom til Forskningsparken og fortalte hvordan det står til med amerikansk klimaforskning og om hvordan resultater på klimaforskning påvirker folk.

Klimaforsker Katharine Hayhoe har hatt ansvar for et hovedkapittel: «Our Changing Climate» i den nye rapporten fra US Global Change Research Program. Rapporten er relevant for oss alle, med sitt globale fokus i 12 av 15 kapitler.

Katharine Hayhoe sier at det er naturlig at folk blir redde, men frykt er flyktig,…ikke noe som varer lenge.
Det er viktig å også gi folk håp. » – We need a vision of a positive future,» sier hun. Hun er opptatt av hvordan vi formidler klimaendringer og fremtidsscenariene og bruker bevisst lokale eksempler for å få folk til å virkelig fatte hva som skjer og at det skjer med dem. Hun peker på at vi stort sett tror global oppvarming er en trussel for ANDRE. Løsningen derimot, er en trussel for «meg» og hvordan jeg lever mitt liv.

Se opptak av Katharine Hayhoe:

Det var Meteorologisk Institutt sammen med Tekna Klima som var arrangører.
Se tidligere opptak i regi av Tekna Klima.

The Nobel Peace Prize Forum 2018, “How to Solve the Climate Crisis?” 11.desember, med blant annet Al Gore, som ble gitt fredsprisen sammen med IPCC i 2007 kunne følges på streaming.
Katharine Hayhoe deltok i panelet, der hun i likhet med Al Gore med sitt «alle mann på dekk», pekte på hvordan vi måtte få med ALLE på å skape en positiv fremtid: kunstnere, arkitekter, ….alle yrkesgrupper.

Se Katharine Hayhos videoer som gir svar på en rekke vanlige spørsmål om klimaendringer: «Global weirding» på you tube.

Mer om Katharine Hayhoe

2 svar til “Hvordan løse klimakrisen?”

  1. Det er forunderlig at Tekna slutter opp om dette uvitenskapelige vrøvlet. Det eksisterer overhodet ingen vitenskapelige holdepunkter om at det er CO2-kons. som styrer klimautviklingen. Vi har dermed ingen innflytelse på klimautviklingen. Det finnes ingen klimakrise som vi skal «løse».

    1. Hei, og takk for innspill. Tekna anerkjenner klimaproblematikken i verden, slik FN og Norge også gjør.
      Vi mener ny teknologi er en viktig del av løsningen på de utfordringene vi står overfor, og her kan våre 76 000 medlemmer gi viktige bidrag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *