Realitetsorientering: seniortanker om energi

Hvordan regner vi med energi?
Vi roter i begrepene når vi regner med energi og det eksisterer mange naive forventninger om hvor stor andel fornybar energi som sol og vind kan ha i morgendagens energimiks. Kunnskap om energi og om hvordan den best kan utnyttes er ofte mangelfull.
I tillegg er det tabubelagt å snakke om kjernekraft, som kan være en nødvendig del av miksen for raskt å oppnå en stor andel klimanøytral energi. Men kjernekraft har tildels et ufortjent dårlig rykte. Man har tryggere alternativer som ikke er basert på uran men som for eksempel bruker Thorium som brensel. Du finner mer om dette i tidligere innlegg om Thorium og kjernekraft.

Kjell Traa, sivilingeniør fra NTH kommer til Faggruppe for Energi, Industri og Miljø 14.februar og snakker om dette. Han er en sentral kapasitet på området.
Kjell Traa har hatt et helt arbeidsliv innen olje -og gassnæringen, både nasjonalt og internasjonalt, og er blant annet fortsatt aktiv som deleier og styreleder i konsulentselskapet Eureka Energy Partners AS og som medarbeider i Seniortanken («et frittstående partipolitisk og næringsmessig uavhengig forum for samfunnsdebatt og analyse»).

Se opptak fra foredrag:

Arrangementet er i regi av Faggruppe for energi, industri og miljø, FEIM. Du kan finne en rekke opptak fra tidligere fagmøter i regi av FEIM.

Se forøvrig hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna kan tilby innen energi og klima og olje og gass.
.

3 svar til “Realitetsorientering: seniortanker om energi”

  1. Takker hjertelig for at dette og mange andre glimrende og interessante foredrag fra denne forening er tilgjengelig på nett! Ros for et svært rikt spenn av kunnskapsrike foredragsholdere, ofte med fint krydrede meninger, det er sunt og bra når de er godt fundamentert i solid vitenskap! Som her. Hvorfor se på TV i det hele tatt i disse dager og tider !? 🙂

    1. Tusen takk, Bent. Det var en veldig hyggelig tilbakemelding å få for oss.
      Vi synes jo selv at vi streamer masse super-interessante foredrag

      Rosen videreformidles til FEIM (Faggruppe for energi, industri og miljø) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *