Ta en Sneak Peek på Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi har som mål at ressurser forblir i økonomien lengst mulig. Dette oppnås ved å redusere og minimalisere råvarebruk, avfall, utslipp og energiforbruk, i tillegg til å gjenvinne og gjenbruke. Avfall blir en ressurs!

Få med deg foredrag fra IKEA, Gruten og Bergfald Miljørådgivere som snakket om sirkulær økonomi på frokostmøte 23. november.

Se opptak fra arrangementet:

Karl Kristensen, miljørådgiver i Bergfald Miljørådgivere er Cand.scient i biokjemi og har tidligere arbeidserfaring fra Bellona. Han vil snakke om muligheter i sirkulær økonomi for norsk næringsliv.

Sirkulær økonomi, karl kristensen (PDF)

Yngvill Ofstad, er Sustainability Developer i IKEA Norge. Hun vil snakke om sirkulære forretningsmodeller i Ikea.

Sirkulære_IKEA, presentasjon (PDF)

Siri Mittet, daglig leder i Gruten vil fortelle hvordan byens kaffeavfall blir til såpe og andre produkter.

Siri Mittet, Gruten, presentasjon (PDF)

Se også andre nettverk og aktiviteter Tekna tilbyr innen fagområdet energi og klima.

3 svar til “Ta en Sneak Peek på Sirkulær økonomi”

  1. Hei Anne Kathrine. Jeg er helt enig i at elevene trenger praktisk læring ifht til mulighetene som finnes. Flere av våre varehus har allerede samarbeid med lokale barneskoler, og vi har en god del kontakt med studenter og universiteter også. Tekna videreformidler kontaktinfoen min, så kan vi snakkes nærmere. Hilsen Yngvill i IKEA

  2. Hei,
    Dette er supert! Dette tror jeg også er gode eksempler som kan engasjere ungdom i teknologiske elevprosjekter på ungdomsskolen. Dagens elever undervises mye i problemstillingene som finnes, men lite i mulighetene. Spørsmålet mitt er direkte og til IKEA: Jeg ønsker å invitere/utfordre IKEA til et samarbeidsprosjekt med Asker skolen, hvor man lager et undervisningsopplegg (gjerne skalerbart) på dette og tar det inn i skolen praksis. Asker skolen er rigget for å ta inn et slikt prosjekt nå, med ulike teknologiske satsninger som pågår. Her er det store muligheter for synlighet og for å lykkes. Jeg kommer gjerne til IKEA for en presentasjon av hvem vi er og mulighetene vi kan se for oss i et slikt samarbeid.

  3. Hei! Hvis du har spørsmål til foredragsholder eller oss under streamingen kan de stilles her og så videreformidler vi så raskt det lar seg gjøre.
    Vennlig hilsen
    Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *