Små kjernereaktorer

Det unge danske selskapet Seaborg Technologies satser på utvikling av små kjernereaktorer basert på saltsmeltereaktorteknologi (The Compact Molton Salt Reactor).

Bak Seaborg Technologies står av noen unge fysikere, kjemikere og ingeniører med en felles visjon om bærekraftig og billig kjernekraft. De har bakgrunn fra Niels Bohr Institute, CERN, European Spallation Source og DTU Center of Nuclear Technologies. Selskapet har fått mye oppmerksomhet i Danmark.

En av gründerne bak Seaborg Technologies, Eirik Eide Pettersen, kom og fortalte om teknologien og mulighetene. Han står på Forbes liste over verdens 30 mest vellykkede under 30 år innen næringsliv og industri.

Teknologien er tryggere, billigere og har et mindre avfallsproblem enn tradisjonell kjernekraft. Avfallet er heller ikke veldig egnet til våpen.

Se opptak fra det spennende foredraget hans:

Det var Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) som arrangerte og inviterte. FEIM har streamet en rekke av sine arrangementer som du kan finne i opptak.

3 svar til “Små kjernereaktorer”

  1. Korfor er ikkje Norge meir på hugget når da gjeldt thorium reaktor ? Forstår att det i Norge er enorme mengder thorium .

  2. Spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger?

    Skriv inn her så skal dette videreformidles så fort det lar seg gjøre.

    Mvh,
    Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *